De Belastingdienst

Onze organisatie
De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Onze ruim 30.000 medewerkers heffen, innen en controleren belastingen, zorgen voor het uitbetalen van toeslagen, verrichten douanetaken en sporen fraude op in kantoren verspreid over het hele land. Dit doen ze tegen een dynamische achtergrond van constant veranderende wetgeving en een groeiende hoeveelheid big data.

Arbeidsvoorwaarden en salaris
We vragen veel van onze mensen, maar geven ook veel terug. Bij de Belastingdienst kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering, maar beschik je ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast begrijpen we hoe belangrijk ontspanning is en streven we naar een goede balans tussen werk en privé.

Werkweek
Bij de Belastingdienst werk je 36 uur per week, die je meestal over 4 of 5 dagen verdeelt. In sommige gevallen kun je meer werken en kun je die extra uren in overleg opnemen. Werk je bijvoorbeeld 40 uur per week, dan kun je eens in de 2 weken een extra vrije dag opnemen of die dagen sparen voor bijvoorbeeld een langere vakantie. Je kunt uiteraard ook in deeltijd werken bij de Belastingdienst; dit geldt voor alle functies. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden voor ouderschaps-, calamiteiten- en zorgverlof.

Vrije dagen
Bij een volledige werkweek heb je recht op 166 vrije uren per jaar. Die gebruik je voor je vakantie, maar je kunt ook een deel inzetten voor andere doelen, zoals een fiets of een ov-jaarkaart eerste klas. En heb je behoefte aan meer uren? Dan kun je die eventueel bijkopen.

Werkomgeving
Je werkomgeving is méér dan alleen de plek waar je werkt. We willen dat jij jezelf er prettig voelt en investeren daar ook in. Bij de Belastingdienst beschik je over uitgebreide faciliteiten, zoals mooie vergaderruimtes en duurzame bedrijfsrestaurants. En op sommige locaties is er zelfs een fitnessruimte aanwezig.

Summary